eur:
393.26
usd:
362.81
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Dimitri Otis/Getty Images

Másfél millió per indulhat az újabb dízelbotrányban

Továbbgyűrűzik a károsanyag-kibocsátási tesztek ügye.

A felperesek ügyvédei kedden a londoni Legfelsőbb Bíróságon jelentették be, hogy nagy autógyártók 1,5 millió perrel néznek szembe Nagy-Britanniában a károsanyag-kibocsátási teszteken elkövetett állítólagos csalások miatt, ami legalább 6 milliárd fontba kerülhet a gyártóknak - írta a Portfolio. A dízelüzemű járművek tulajdonosai által benyújtott keresetek rávilágítanak a 2015-ben kirobbant botránynak az autógyártókra gyakorolt folyamatos következményeire, akkor a Volkswagen beismerte, hogy a dízelüzemű járművek kibocsátási szintjének tesztelés közbeni megváltoztatásához hatástalanító eszközöket használt.

Az érintett Mercedes-Benz és Ford is úgy nyilatkozott, hogy az állítások megalapozatlanok, ezekkel szemben jogi eszközökkel megvédik magukat.

A Volkswagen dízelbotránya több mint 32 milliárd euróba került a német autógyártónak, a német konszern beleegyezett, hogy 2022-ben 193 millió fontot fizet mintegy 91 ezer brit sofőr követeléseinek rendezésére, anélkül, hogy a felelősségét elismerte volna.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×