eur:
396.53
usd:
371.13
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Dimitri Otis/Getty Images

Másfél millió per indulhat az újabb dízelbotrányban

Továbbgyűrűzik a károsanyag-kibocsátási tesztek ügye.

A felperesek ügyvédei kedden a londoni Legfelsőbb Bíróságon jelentették be, hogy nagy autógyártók 1,5 millió perrel néznek szembe Nagy-Britanniában a károsanyag-kibocsátási teszteken elkövetett állítólagos csalások miatt, ami legalább 6 milliárd fontba kerülhet a gyártóknak - írta a Portfolio. A dízelüzemű járművek tulajdonosai által benyújtott keresetek rávilágítanak a 2015-ben kirobbant botránynak az autógyártókra gyakorolt folyamatos következményeire, akkor a Volkswagen beismerte, hogy a dízelüzemű járművek kibocsátási szintjének tesztelés közbeni megváltoztatásához hatástalanító eszközöket használt.

Az érintett Mercedes-Benz és Ford is úgy nyilatkozott, hogy az állítások megalapozatlanok, ezekkel szemben jogi eszközökkel megvédik magukat.

A Volkswagen dízelbotránya több mint 32 milliárd euróba került a német autógyártónak, a német konszern beleegyezett, hogy 2022-ben 193 millió fontot fizet mintegy 91 ezer brit sofőr követeléseinek rendezésére, anélkül, hogy a felelősségét elismerte volna.

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×