eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
GAZA CITY, GAZA - MAY 19: Palestinians gather at the Gaza Valley near a beach to receive humanitarian supply aid from the temporary port established by the USA in Gaza Strip on May 19, 2024. (Photo by Ashraf Amra/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Ashraf Amra/Anadolu/Getty Images

Kiderült, mennyire használható az amerikai hadsereg gázai újítása

Eddig több mint 569 tonna segélyszállítmány érkezett a Gázai övezetbe az amerikai hadsereg által kiépített móló segítségével a tengeren át - közölte az Egyesült Államok hadseregének közel-keleti műveleteiért felelős Középső Parancsnoksága (CENTCOM)

A CENTCOM hozzátette: egyenlőre még nem sikerült eljuttatni az összes segélyszállítmányt a kijelölt raktárakba.

Bár pénteken elindultak a segélyszállítmányok az újonnan létesített amerikai mólóról a Gázai övezet raktáraiba, Izrael továbbra is erős nemzetközi nyomás alatt áll az ostromlott övezetbe beengedett segélyszállítmányok növelése terén.

Az ENSZ közlése szerint pénteken tíz teherautónyi segélyszállítmány érkezett meg a szervezet Világélelmezési Programjának (World Food Programme) Deir al-Balah-i raktárába, viszont a szombaton elindított járművek közül csak öt jutott el a raktárhoz, a többi tizenegyet a palesztinok szállítás közben "kiürítették" egy olyan területen, ahol nehéz humanitárius segélyhez jutni.

Vasárnap, illetve hétfőn nem érkezett segély az átmeneti mólóról - tették hozzá.

(A nyitóképen: palesztinok gyülekeznek egy strand közelében, hogy kaphassanak az USA által épített ideiglenes mólón át érkező segélyből 2024 május 19-én.)

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×