eur:
387.19
usd:
356.97
bux:
68256.9
2024. május 23. csütörtök Dezső
an attacker with a knife violent attacking with a knife
Nyitókép: Elmar Gubisch/Getty Images

Több fiatalkorút gyanúsítanak az ausztráliai templomi késelés ügyében

Öt tizenéves ellen terrorizmus miatt emeltek vádat az április eleji, sydney-i templomi késelés ügyében - közölte az ausztrál szövetségi rendőrség

"Öt fiatalkorú ellen emeltek vádat, miközben a Sydney-i Egyesült Terrorelhárítási Csoport (JCTT) folytatja a nyomozást annak a feltételezett elkövetőnek a társai után, aki a Wakeley templomban elkövetett késeléses támadást végrehajtotta" - áll az AFP közleményében.

Az állami és szövetségi rendőrség több mint 400 rendőre szerdán 13 házkutatási parancsot hajtott végre Sydney-szerte. Hét fiatal férfit vettek őrizetbe. További öt ember, köztük két férfi és három tizenéves fiú is segített a rendőrségnek a nyomozásban - olvasható a közleményben.

A Krisztus, a Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszír keresztény templomban április 15-én elkövetett, a rendőrség által terrorcselekménynek minősített támadás 16 éves gyanúsítottja ellen múlt pénteken emelt vádat az ügyészség.

A tinédzser a szemtanúk szerint arabul beszélt Mohamed próféta megsértéséről, miután az élőben, online közvetített istentisztelet alatt késsel többször is megszúrta Mar Mari Emmanuel püspököt és Isaac Royel tiszteletest.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Az EU-s autóipar létkérdése miatt muszáj gáncsolnia az Európai Bizottságnak

Az EU-s autóipar létkérdése miatt muszáj gáncsolnia az Európai Bizottságnak

Az Európai Bizottság vagy megfékezi a kínai e-autógyártók előrenyomulását, vagy az egész európai autóipar felkészülhet a zuhanásra – lényegében erre a megállapításra jutnak az Allianz szakértői. A cég e-járműipari elemzése szerint ha így folytatódik a kínaiak európai térnyerése, 2030-ra már évi 25 milliárd eurós kárt szenvednek el a belső autógyártók. Magyarország lenne az egyik legnagyobb vesztes Csehország, Németország és Szlovákia mellett. Ráadásul egyre biztosabb, hogy a kínai szereplők versenyképességüket az állami támogatásoknak köszönhetik, ami miatt várhatóan a következő hetekben az Európai Bizottság vámokat vezet be, hogy megvédje a belső piacot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×