eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A 2021. január 4-én közreadott képen a Foxconn Technology Group tajvani elektronikai termékeket gyártó cég elektromos autókhoz fejlesztett platformjának bemutatója Tajpejben 2020. október 16-án. Sajtóértesülések szerint a Foxconn stratégiai együttműködésről tárgyal az elektromos autók gyártásával foglalkozó, kínai székhelyű Byton startup vállalkozással.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Már van, ahol szinte kötelező lesz e-autót venni a nagyobb cégeknek

Franciaországban már tárgyalják azt a törvényjavaslatot, amely felgyorsítaná a nagyvállalati járműflották szén-dioxid hatásának csökkentését. Lényegében kötelező lesz elektromos autókat venni, hogy teljesíteni tudják a szigorodó kvótákat.

Az autoszektor.hu ír arról egy olasz lap nyomán, hogy Franciaországban egy, a jelenlegi törvénynél szigorúbb javaslat felgyorsítaná a kibocsátásmentes járművekre való átállást. 2032-re az ilyen autók a flotta 95 százalékát kellene kitegyék.

A kezdeményezés szoros ütemtervet ír elő az elektromos átállásra és szankciókat vezet be azokra a vállalatokra, amelyek nem tartják be a megállapított időkeretet.

Már 2019-ben előírták, hogy a vállalati flottákon belül legalább 70 százalékban környezetbarát járműveknek kellene üzemeltetni 2030-ig, de az érintett vállalatoknak eddig csak 40 százaléka csatlakozott ehhez a programhoz, mivel a törvény nem szankcionálta azokat, akik ezt nem tartják be.

Most ezt korrigálná az új törvényjavaslat. Ez a többi között felgyorsítaná az akkumulátoros járművekre való áttérési tervet. A kiszabott büntetések pedig az idő múlásával fokozatosan növekednek majd, 2000 euró/autóról indul a bírság 2025-től, és 5000 euróig terjed 2027-től.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×