eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Egy fiatal fiút tartóztattak le az ausztrál a templomi késelés ügyében

A rendőrök szerint az asszír egyház püspöke és követői ellen elkövetett késes támadás hátterében vallási szélsőségesség állt.

A Sydney egyik templomában történt, élő adásban közvetített támadás, melyben a szír egyház püspöke és négy híve is megsérült, Ausztrália szerint hivatalosan is terrorcselekmény volt - írja a Reuters híradása alapján az Index.

A rendőrség hétfőn a helyszínen letartóztatott egy fiatal fiút. Úgy vélik, hogy előre kitervelte a támadást, mivel egy késsel ment a templomba, valamint azt is közölték, hogy feltehetőleg egyedül cselekedett.

Három napon belül ez volt a második késes támadás a legnépesebb ausztrál városban. Szombaton ugyanis egy bevásárlóközpontban történt egy sokkal súlyosabb késelés, melyben hat ember meghalt és tizenkettő megsebesült.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök egy sajtótájékoztatón azt mondta, Ausztráliában nincs helye az erőszakos szélsőségeknek. Úgy fogalmazott: "Mi egy békeszerető nemzet vagyunk. Itt az ideje, hogy közösségként és országként egyesüljünk, ne pedig széthúzzunk".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×