eur:
385.3
usd:
354.89
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Conceptual composition, mans hand holding a big kitchen knife, as self defense   weapon or some kind of horror scene.
Nyitókép: dejankrsmanovic/Getty Images

Megdöbbentő merénylet történt egy ausztrál templomban - videó

Több sebesültje is van annak a késes támadásnak, amelyet Sydney egyik templomában követtek el.

Négyen, köztük az istentiszteletet végző pap is megsebesült - közölte az ausztrál rendőrség. A szertartást a televízió is élő adásban közvetítette, amikor a merénylet történt a Sydney nyugati részén lévő Walkley-ben található Jézus Krisztus Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszíriai keresztény templomban. A rendőrök pedig őrizetbe vettek egy férfit, aki "nem tanúsított ellenállást".

A helyszínre érkező mentők a sajtónak azt mondták, a négy sebesült egyikének állapota sem életveszélyes.

A rendőrség felszólította az embereket, kerüljék el a környéket. A közösségi oldalakra is felkerült felvételeken az látható, hogy egy fekete ruhába öltözött férfi lép oda a paphoz, és többször megszúrja, ezt követően pedig a hívők kiáltozva sietnek az áldozat segítségére.

Az ausztrál nagyvárosban az elmúlt hétvégén egy bevásárlóközpontban is késes támadást követtek el, ebben hat ember vesztette életét, 12-en pedig megsebesültek.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×