eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án. A támadó késsel megölt öt embert, többeket megsebesített, az elkövetőt a rendőrség agyonlőtte.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Steve Markham

Az ausztrál késelés újabb fordulata

Nem terrorcselekmény lehetett az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás - közölte a helyi rendőrség vasárnap.

Egy férfi szombaton Sydney keleti külvárosában, a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban késsel megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített.

A rendvédelmi szervek által lelőtt elkövetőt időközben egy pszichés problémákkal küszködő 40 éves férfiként azonosították. Új-Dél-Wales állam rendőrsége szerint a tettes, a queenslandi Joel Cauchi indítéka nem terrorizmus lehetett.

Anthony Cooke, Új-Dél-Wales rendőrfőnökének helyettese szerint Cauchi márciusban érkezett a tagállam területére. Azt mondta, a hatóságok már beszéltek a családtagjaival, akik együttműködőek.

Cooke hangsúlyozta,

egyelőre nincs semmilyen információjuk arról, hogy az elkövetőnek valamilyen különleges indítéka lett volna, vagy esetleg valamilyen ideológia hajtotta a férfit.

"Tudjuk, hogy az elkövető pszichés problémákkal küzdött" - mondta Cooke. Hozzátette: a késeléses támadás több sérültjének - köztük egy kilenc hónapos csecsemőnek - az állapota súlyos, de stabil. Sajtóértesülések szerint a gyermek anyja is a halálos áldozatok között van.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×