eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A karantén alá helyezett Diamond Princess luxus-óceánjáró vesztegel Jokohama partjainál 2020. február 5-én. Az óceánjárón tartózkodó több mint 3700 emberből legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus fertőzést, emiatt a japán kormány arra kérte az 56 országból származó utasokat és személyzetet, hogy két további hétre még maradjanak a karanténban. A koronavírus okozta fertőzés következtében az előző nap 65 ember halt meg Kína szárazföldi részén A járvány miatti halálozások száma világszerte 492-re nőtt, a halálesetek több mint 97 százaléka továbbra is a kínai Hupej tartományra korlátozódik. A Kínában diagnosztizált fertőzöttek száma 24 ezer fölé emelkedett.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

"Megoldom", mondta, majd az óceánba ugrott a 18 emeletes hajóról

A 20 éves részeg férfival épp veszekedett az apja, hogy milyen állapotban van.

A parti őrség továbbra is mentőakció keretében keresi azt a 20 éves férfit, aki a minap egy 18 emeletes óceánjáró hajóról "megoldom" megjegyzés kíséretében illuminált állapotban a mélybe vetette magát.

Egy szemtanú szerint az ugrás "hirtelen felindulásból" történt, a fiatal férfi apjával és testvérével állt a fedélzeten hajnalban.

"Fél négyig lógtam vele és a testvérével a jakuzziban. Eléggé részeg volt. A kabinok felé tartva belebotlottunk az apjába. Az apja mérges volt és szidta a fiát, amiért ennyire leitta magát. Aztán egyszer csak a fiú azt mondta, hogy ezt most rögtön megoldja. És a szemünk láttára levetette magát az óceánjáróról" - fogalmazott a szemtanú a hirado.hu New York Postra hivatkozó beszámolójában.

Az óceánjáró hajókon ritkák az ilyen incidensek, ebben az évszázadban mintegy 386-ról tudni, jelentős részük véletlen vízbe esés, és az ilyen zuhanásokba nem is halnak bele mindig.

Képünk illusztráció.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×