eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Andrzej Duda lengyel elnök sajtótájékoztatót tart a varsói államfői rezidencián 2023. február 13-án. Duda bejelentette, hogy Joe Biden amerikai elnök február 20. és 22. között hivatalos látogatást tesz Lengyelországban.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

Lengyel elnök: Oroszország nem győzhet Ukrajnában

Andrzej Duda szerint Moszkva azért nem szabad, hogy megnyerje a háborút, mert az orosz imperializmus egész Európát veszélyezteti.

"Oroszország nem győzhet Ukrajnában, meg kell állítani az orosz imperializmust, amely ma egész Európát, különösen Közép- és Kelet-Európát (...) de az egész világot is fenyegeti" - közölte Duda a varsói repülőtéren a washingtoni útja előtt tartott sajtóértekezleté. A lengyel elnök ezzel a kijelentéssel kommentálta Ferenc pápa minap közzétett, az ukrajnai háború kapcsán "a fehér zászló bátorságát" említő nyilatkozatát.

Andrzej Duda hozzátette: az Egyesült Államokban a biztonsági ügyekről fog tárgyalni. Alapvető jelentőségűnek nevezte ebben a tekintetben Varsó kapcsolatait Washingtonnal.

Megerősítette: Joe Biden elnök Lengyelország NATO-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából fogadja őt és Donald Tusk kormányfőt.

Előzőleg a lengyel elnök az amerikai kongresszusban is tárgyal, szintén biztonságpolitikai témákról.

Donald Tusk az államfővel közös washingtoni látogatása kapcsán hétfőn az X közösségi felületen azt írta: Andrzej Dudával "politikai értelemben gyakorlatilag mindenben különböznek", de Lengyelország biztonsága érdekében "együtt kell cselekedniük, és együtt is fognak cselekedni", nemcsak az egyesült államokbeli látogatásuk során.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×