eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Krikettmeccset néztek a mozdonyvezetők, tragédia lett a vége

Indiában októberben azért ütközött össze két vonat, mert az egyik mozdony vezetői krikettmecset néztek mobiltelefonjukon, és nem vették észre a jelzőt - közölte hétfőn a vasúti közlekedési miniszter.

„Az Andra Pradesben történt legutóbbi eset azért történt, mert a mozdonyvezető és helyettese figyelmét elvonta egy krikettmeccs” – mondta Asvini Vaisnav. „Folyamatban van olyan rendszerek telepítése, amelyek képesek érzékelni az ilyen figyelemeltereléseket, és biztosítják, hogy a mozdonyvezetők és társaik teljes mértékben a vonat vezetésére összpontosítsanak” – tette hozzá.

A baleset idején India Angliát fogadta a krikett-világbajnokságon, amit százmilliók néztek a televízióban. A szerencsétlenségben 14 ember halt meg.

A Hindustan Times című napilap arról írt, hogy egy másik ügyben a hatóságok elbocsátották az állomásfőnököt és három másik alkalmazottat, miután februárban egy tehervonat két órán keresztül 70 kilométert gurult mozdonyvezető nélkül.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×