eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk
Az iráni haditengerészet elfoglalt egy olajszállítót az Ománi-öbölben. Forrás: X / DD Geopolitics
Nyitókép: Forrás: X / DD Geopolitics

"Nem talált" - Kettős hiba a németek első vörös-tengeri bevetésén

Amerikai drónt néztek a németek ellenségnek, ki is lőttek rá két rakétát, de szerencsére újabb hiba történt.

Híradás érkezett arról a dpa német hírügynökségtől, hogy az Irán által támogatott jemeni húszi fegyveres csoport támadását először verte vissza a Hessen nevű német haditengerészeti fregatt egy uniós kötelék részeként. Estére azonban kiderült, hogy korántsem volt ez akkora dicsőséges bevetés; egy amerikai drónt néztek ellenségesnek, két rakétát ki is lőttek rá, "még jó", hogy nem találták el, a tengerbe zuhant mindkét SM2-es rakéta.

A 30 millió eurós drón (MQ-9 Reaper) sértetlenül megúszta a véletlen támadást.

A bevetés előtt Boris Pistorius német védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy a küldetés a nemzetközi jog és a szabadságjogok védelméről, valamint a tengerek biztonságáról szól, de a kereskedelmi útvonalak és az egész régió stabilizálásáról is.

Az európai uniós külügyminiszterek hétfőn hagyták jóvá az Aspides (Pajzs) hadműveletet, amely keretében európai hadihajókat és légi előrejelző rendszereket küldenek a Vörös-tengerre, az Ádeni-öbölbe és a környező vizekre egyaránt. Az Aspides hajók kizárólag abban az esetben indíthatnak támadást, amennyiben a felkelők előbb megtámadják őket, és felhatalmazást kapnak a tüzelésre - írja az Economx.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×