eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk
A liberális-konzervatív Folytatjuk a Változást (PP) pártot képviselő Nikolaj Denkov új bolgár miniszterelnök beiktatási ünnepségén a parlament szófiai üléstermében 2023. június 6-án. Április 2-án 2020 óta az ötödik parlamenti választást tartották Bulgáriában, és az itt a legtöbb szavazatot elérő két erő, a jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) és a mögötte végző PP május 22-én koalíciós kormány létrehozásáról és hatalommegosztásról állapodott meg, ennek értelmében az első kilenc hónap után GERB jelöltje áll a kormány élére.
Nyitókép: MTI/AP/Valentina Petrova

Bolgár támogatást kap Kijev

Nyikolaj Denkov bolgár miniszterelnök előre be nem jelentett látogatásra érkezett Kijevbe.

A szófiai közlemény szerint Denkov magas rangú tisztviselőkből álló delegáció, többek között Atanasz Szlavov igazságügy-miniszter és Rumen Radev energiaügyi miniszter kíséretében érkezett az Oroszország indította háború sújtotta országba.

Indulásakor nyilatkozva Denkov hangsúlyozta, hogy országa a NATO és az Európai Unió tagjaként támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását a nemzetközi közösség által elismert határain belül.

Bulgária már korábban csatlakozott az Oroszország elleni nemzetközi szankciós politikához.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×