eur:
387.03
usd:
355.92
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Ukrán 22. gépesített dandár katonái egy D-44 85 mm-es tüzérségi löveggel lőnek orosz állásokat a kelet-ukrajnai Bahmut település közelében húzódó frontvonalnál 2023. december 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Maria Senovilla

Washington: az ukránok továbbra is számíthatnak az USA-ra és szövetségeseire

Az ukrajnai harctéren kialakult helyzetről és a nyugati országok támogatásának kilátásairól egyeztetett telefonon Lloyd Austin amerikai és Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter - közölte a Pentagon sajtószolgálata.

A Pentagon vezetője azt mondta ukrán kollégájának, hogy az Egyesült Államok, valamint szövetségesei és partnerei továbbra is "elkötelezettek Ukrajna támogatása mellett".

Antony Blinken amerikai külügyminiszter december 27-én jelentette be az Egyesült Államok idei utolsó katonai segélyét Ukrajnának. A 250 millió dollár értékű szállítmányban olyan tételek szerepelnek, mint például alkatrészek légvédelmi rendszerekhez, rakéták egyéb mobil kilövőrendszerekbe, páncéltörő lőszerek, a legnagyobb mennyiségben használt 105 és 155 milliméteres lövedékek és mintegy 15 millió lőszer kisebb fegyverekhez.

Az ukrajnai háború 2022. februári kezdete óta az Egyesült Államok több mint 110 milliárd dollár katonai, gazdasági és humanitárius támogatást nyújtott Ukrajnának.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×