eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Felgyújtott autóbusz lángol Dublin belvárosában, ahol zavargások törtek ki egy késelés miatt 2023. november 23-án. Órákkal korábban egy férfi öt embert, köztük három gyermeket megsebesített, az egyiküket súlyosan. A rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt.
Nyitókép: Mostafa Darwish

Egy utcai késes támadás hatására lángokba borították Dublin egy részét – videó

Egy általános iskola előtti területen történt incidens. A felháborodott környékbeliek gyújtogatni kezdtek.

Csütörtök délután késsel támadt egy férfi egy dublini általános iskola előtt ácsorgó embercsoportra. A férfit még a helyszínen őrizetbe vették, a súlyos sebesülteket − akik között három kisgyermek is volt − kórházba szállították – írja az Index.

Noha halálos áldozatról nem tudni – és a támadót is azonnal fülön csípték –, irgalmatlan indulatok támadtak Dublinban, a spontán összesereglett tiltakozók autókat, buszokat, villamosokat gyújtottak fel, pirotechnikai eszközökkel dobálták a rendőröket, törtek-zúztak, amit értek.

A tüntetők jelentős része helyi információk szerint megélhetési válsággal küzdő fiatal, akik keresik a rendszer elleni lázadás lehetőségét.

Közben a BBC és a Journal ír lap is azt írja, hogy egy motoros futár, a 43 éves Caio Benicio állíthatta meg a dublini késelőt – számolt be a Telex. A brazil férfi azt nyilatkozta, hogy nem is gondolkodott, tiszta ösztönből cselekedett, és pillanatok alatt vége volt mindennek. Caio állítólag a bukósisakjával verte fejbe a férfit, azt mondta, hogy mások azért nem mertek közbeavatkozni, mert a férfinál fegyver volt. „A támadó a földre zuhant, nem láttam, hová lett a kés, és mások is közbeavatkoztak” – fogalmazott.

Dublin, 2023. november 24.
Rendbontók és felgyújtott járművek Dublin belvárosában, ahol zavargások törtek ki egy késelés miatt 2023. november 23-án. Órákkal korábban egy férfi öt embert, köztük három gyermeket megsebesített, az egyiküket súlyosan. A rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt.
MTI/AP/PA/Brian Lawless
Dublin, 2023. november 24. Rendbontók és felgyújtott járművek Dublin belvárosában, ahol zavargások törtek ki egy késelés miatt 2023. november 23-án. Órákkal korábban egy férfi öt embert, köztük három gyermeket megsebesített, az egyiküket súlyosan. A rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt. MTI/AP/PA/Brian Lawless

Az 50 év körüli, algériai származású támadót súlyos sérülésekkel kezelik. A hatóságok közlése szerint nem keresnek másik gyanúsítottat.

Az események hatására meghiúsulhat a pénteki 40. brít–ír csúcs.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×