eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Nagy erejű földrengés rázta meg a csendes-óceáni Vanuatut

A momentummagnitudó skálán 6,7-es erősségű földrengés rázta meg szerdán a csendes-óceáni Vanuatut - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).

A földmozgás hipocentruma az óceán délnyugati részén fekvő szigetország legnagyobb, Espiritu Santo nevű szigetén fekvő Port-Orly-tól mintegy száz kilométerre, 22,5 km mélységben volt.

A hawaii központú csendes-óceáni cunami veszélyére figyelmeztető központ nem rendelt el szökőárriadót, és eddig károkról, áldozatokról sem érkezett jelentés.

Vanuatu a legtöbb csendes-óceáni szigetországhoz hasonlóan az úgynevezett a kontinentális lemezek ütközése mentén kialakult csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol igen gyakoriak a földrengések és vulkánkitörések.

Vanutaut legutóbb az év elején fenyegette jelentősebb szeizmikus aktivitás: sűrű hamu- és gőzfelhőt lövellve mintegy 100 méter magasba február elején kitört egy vulkán, Epi szigetétől hat kilométerre keletre.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×