eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Légi felvétel kiégett járművek roncsairól a Louisiana állambeli Manchac közelében történt tömegkarambol helyszínén 2023. október 23-án. A reggeli köd és a mocsártüzekből származó füst okozta extrém sűrű köd miatt történt balesetben legkevesebb hét ember életét vesztette, huszonöt megsebesült.
Nyitókép: MTI/AP/Gerald Herbert

Szörnyű tömegbalesetet okozott a szuperköd – videó

Óriási köd miatt keletkeztek tömegkarambolok hétfőn az Egyesült Államok egyik déli autópályáján, amiben több mint 150 jármű érintett, és legalább hét ember meghalt – közölte a helyi rendőrség.

„Az első vizsgálatok szerint legalább 158 jármű érintett a ma reggeli balesetben (...) hét halálos áldozatot állapítottak meg” – számolt be hétfő este a louisianai állami rendőrség a Facebook közösségi oldalon, és arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedhet.

„Több mint 25 embert szállítottak a közeli kórházakba, hogy kisebb-nagyobb sérülésekkel kezeljék őket” – tették hozzá.

Kora reggel a reggeli köd és a mocsártüzekből származó füst okozta extrém sűrű köd drasztikusan csökkentette az autósok látótávolságát, ami ütközéseket okozott. Az út egy szakaszán, amin a tömegkarambol történt, „röviddel az első baleset után tüzek keletkeztek” – közölte a rendőrség, és képeket osztott meg az összeroncsolódott járművekről.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a „szuperköd” általában akkor alakul ki, amikor a kondenzált vízgőz keveredik a füsttel és az égő nedves szerves anyagokból felszabaduló nedvességgel. Az ilyen epizódok során a látótávolság ilyenkor 3 méter alá csökkenhet a tájékoztatás szerint.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×