eur:
387.61
usd:
356.93
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége, Olena Zelenszka a dán parlamentbe, a Folketingbe érkezik a koppenhágai Christiansborg-palotába 2023. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Claus Bech

Volodimir Zelenszkij és neje, Olena Zelenszka nem él együtt

Olena Zelenszka a BBC-nek beszélt arról, hogy a háborúnak milyen hatása volt a családi életükre.

Személyes hangvételű interjút adott az ukrán elnök felesége a BBC-nek, amit a hvg.hu szemlézett. Olena Zelenszka többek között arról beszélt, hogy a családi életüket hogyan borította fel a Oroszország által indított háború.

„Lehet, hogy ez önző dolog, de nekem nem egy történelmi személyiségre van szükségem, hanem a férjemre, aki mellettem van”

– mondta az ukrán first lady, hozzátéve, hogy nemcsak neki, hanem az egész családnak hiányzik a férje. „De erősek maradunk, érzelmileg és fizikailag is megvan az erőnk. És biztos vagyok benne, hogy együtt kezelni fogjuk ezt” – fogalmazott Olena Zelenszka, aki a háború kitörése után hónapokig rejtőzködött különböző titkos helyeken a gyerekeivel.

Azt az időszakot az „adrenalin áradása” jellemezte, de az idő múlásával szükségét érezte annak, hogy megnyugodjon, és a fennálló körülmények között elkezdje élni az életét.

„Nem élünk együtt a férjemmel, a család külön él” – mondta Olena Zelenszka a BBC-nek, hozzátéve, hogy

lehetőségük van ugyan látni egymást, de nem olyan gyakran, mint szeretnék.

„A fiamnak hiányzik az apja” – tette hozzá. Zelenszka beszélt arról is, hogy a háború miatt a gyerekinek nincs lehetőségük tervezgetésre.

Az ukrán first lady hangsúlyozta, hogy Zelenszkijben megvan az energia, az akaraterő, az ihletettség és a makacsság, hogy végigvigye ezt a háborút: „Hiszek benne. És támogatom őt".

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×