eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Észak-koreai rakétakísérletről szóló tudósítás a szöuli központi pályaudvar tévéképernyőjén 2020. március 9-én. A dél-koreai hadsereg tájékoztatása szerint Észak-Korea három azonosítatlan rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányába.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Észak-Korea több cirkálórakétát lőtt ki a Sárga-tenger felé

A szombati kilövésekre két nappal azután törént, hogy az amerikai és dél-koreai hadsereg befejezte 11 napos közös hadgyakorlatát

Észak-Korea több cirkálórakétát lőtt ki szombat hajnalban a Kína és a Koreai-félsziget között található Sárga-tenger felé - jelentette be a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága.

Közleménye szerint a dél-koreai és az amerikai hírszerzési hatóságok elemzik a kilövések részleteit, Dél-Korea az Egyesült Államokkal szorosan együttműködve szilárd katonai készenlétet tart fenn.

A szombati kilövésekre két nappal azután került sor, hogy az amerikai és dél-koreai hadsereg befejezte 11 napos közös hadgyakorlatát, amit Észak-Korea az invázió próbájának tekint. A washingtoni és szöuli tisztviselők szerint a gyakorlat védekező jellegű volt.

Phenjan többször tiltakozott a szomszédjában zajló hadgyakorlatok ellen, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pedig azt vetette az Egyesült Államok és szövetségesei szemére, hogy a világ legveszélyesebb vizeivé teszik a koreai partszakaszt, és immár az atomháború veszélye is fennáll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×