eur:
389.55
usd:
361.83
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
SAN FRANCISCO, CA - JULY 28: The X sign is being installed on the top of building of Twitter Headquarters in San Francisco, California, United States on July 28, 2023. (Photo by Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu Agency/Getty Images

Áll a bál Elon Muskék X-székházának hatalmas új céglogója miatt

Valakik panaszt nyújtottak be a szerkezet engedély nélküli felállítása miatt.

Miután a Twitterből egy mozdulattal X-et csinált Elon Musk, a cég székházának tetejére is felpakoltak egy méretes X betűt pénteken. Mindezzel nem is lenne baj, ha az óriási X szabályosan került volna fel az épület tetejére. Csakhogy valószínűleg nem ez történt – derül ki a Marketwatch cikkéből, amit a 444.hu szemlézett.

Elon Musk X-e ugyanis megakadályozta, hogy a San Franciscó-i építési ellenőrök bejussanak a székházba, és megvizsgálják a múlt héten a tetőre szerelt óriási új céglogót. Az ellenőrök azért mentek ki az épülethez, mert valakik panaszt nyújtottak be a szerkezet engedély nélküli felállítása miatt – olvasható.

Pénteken és szombaton is megpróbáltak bejutni az épületbe, de mindkét alkalommal megtagadták tőlük a belépést – közölte a hivatal vezetője. Az X képviselője azt nyilatkozta, hogy „a szerkezet egy ideiglenes világító tábla egy rendezvényhez”.

A lap megjegyzi, hogy a tetőn készült fotók tanúsága szerint a szerkezetet homokzsákok tartják a helyén, ami nagy szél vagy földrengés esetén potenciális veszélyt jelent. A San Francisco Chronicle szerint ráadásul a Twitter 2011-ben olyan bérleti szerződést írt alá, amely kifejezetten tiltotta a tetőtéri táblákat.

A San Franciscó-i tisztviselők szerint a szerkezet elhelyezése illegális, tervezési és biztonsági okokból engedélyre lenne szükség. Az nem világos, hogy milyen büntetésre számíthat az X.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×