eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Egy közigazgatási épület romjainál katasztrófaelhárítók Odesszában 2023. július 20-án, miután orosz légicsapás érte a dél-ukrajnai kikötővárost.
Nyitókép: MTI/AP/Libkosz

Orosz szóvivő: az orosz hadsereg folytatta a "megtorló csapásokat" Odessza térségében

Az orosz hadsereg folytatta a Krími híd elleni támadás miatti megtorló csapásokat éjszaka, precíziós támadást mérve a levegőből és a tengerről Odessza, illetve Ilicsevszk (ukrán nevén Csernomorszk) térségében ukrán vízi drónok gyártóegységeire, illetve tárolóira - erősítette meg Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint ezen felül az üzemanyag-infrastruktúra létesítményeit és hadianyagraktárakat támadtak csütörtökre virradóra Mikolajiv határában. Hangsúlyozta, hogy a kijelölt célpontokat mind megsemmisítették.

A művelet annak következménye volt, hogy hétfőre virradóra két vízi drónnal (robbanószerrel megpakolt távirányítású vízi járművel) csapást mértek a Krími hídra. Vlagyimir Putyin orosz elnök "a kijevi rezsim újabb terrorcselekményének" minősítette a történteket.

Konasenkov szerint az ukrán hadsereg 595 katonát vesztett egy nap alatt, közülük 210-en a Donyeck régióban dúló harcokban estek el. A tábornok felhívta a figyelmet arra, hopgy Donyeck térségében 16 támadást hárítottak el az utóbbi egy nap során. Közölte azt is, hogy a donyecki Avgyijivka és Torszkoje települések térségében megsemmisítették az ukrán 110. gépesített dandár kommunikációs központját, valamint az ukrán 63. gépesített dandár irányítási pontját.

A tábornok beszámolt arról is, hogy egyéb megsemmisített harceszközök mellett az orosz légvédelem lelőtt hét HIMARS-rakétát, valamint 32 ellenséges drónt.

Nyitókép: Egy közigazgatási épület romjainál katasztrófaelhárítók Odesszában 2023. július 20-án, miután orosz légicsapás érte a dél-ukrajnai kikötővárost.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×