eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Closeup female legs feet in white sneakers are riding, kicking by electric scooter on bike path in street of modern urban city. Moving by ecological eco portable transport of future concept.
Nyitókép: monstArrr_/Getty Images

118-cal repesztett az elektromos rollerével, elkapta a traffipax – fotó

Gyorshajtáson kaptak egy 43 éves férfit a szlovákiai Liptószentmiklóson.

A helyi rendőrök megállították és ellenőrizték a szabálytalankodót, akinek az alkoholtesztje negatív eredményt mutatott. Az ügyet közigazgatási eljárásban intézik – írta meg a Paraméter.

A rolleres közlekedés Magyarországon is egyre elterjedtebb, a Jövő Mobilitása Szövetség közleménye szerint napjainkban nagyjából százezer rollert használnak a hazai utakon, ezek közül mintegy 25 ezer bérelhető, a többi magántulajdonban van – jegyzi meg a hír kapcsán az Index.

Már elkészült az elektromos rollerek használatáról szóló KRESZ-módosítás tervezete, ami szerint a 25 kilométer/órás végsebességű rollerek kerékpárnak minősülnének, az ennél gyorsabbak pedig segédmotoros kerékpárnak.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár szerint az összes elektromos rollert azért sem minősíthetik segédmotoros kerékpárnak, mert ezek használatához kötelező a bukósisak, viszont a rollerezők nem hordanák azt.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×