eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Valóban a Wizz Air pilótái zuhantak le Svédországnál

Megerősítette a légitársaság, hogy két munkatársa hunyt el a Svédország partjainál vasárnap este lezuhant kisgép katasztrófájában.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, vasárnap este a Balti-tengerbe zuhant egy magyar lajstromjelű, Lengyelországból Svédországba tartó kisrepülő, a baleset két áldozatáról pedig az az információ röppent fel, hogy a Wizz Air légitársaság pilótái, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és a magyar gyökerű légitársaság pilótái voltak.

A hírt megerősítette a hvg.hu-nak a légitársaság, ám több részletet nem közölt, mert kollegáik magánúton voltak így ők is csak a hatóságok által nyilvánosságra hozott információkkal rendelkeznek.

"Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé" – írták még.

A baleset vasárnap este nyolc óra körül történt, a Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú könnyű repülőgép a Västerdalarna tartományban található Dala-Järna repülőterére tartott, amikor a svéd polgári légiközlekedési hatóság szerint útvonalat változtatott, vélhetően az időjárási körülmények miatt. Roncsait Norrköping közelében, a tenger fenekén, körülbelül nyolc-tíz méter mélységben találták meg. Vízbe zuhanása előtt a fedélzeten lévők kapcsolatban álltak a légi irányítókkal, akik szerint amíg a jel meg nem szűnt a gépről, nem érzékeltek problémát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×