eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: By Planespotter1 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130858450
Nyitókép: By Planespotter1 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=130858450

Magyarokkal zuhant le egy repülő Svédországban

Meghalt két magyar férfi vasárnap Svédországnál, miután a tengerbe zuhant a kisgép, amin utaztak - közölte a svéd rendőrség. A gép Lengyelországból szállt fel, és a Svédország közepén található Dala Jarna repülőterére tartott, de eddig ismeretlen okokból a stockholmi Skavsta repülőtér felé vette az irányt – írta a svéd sajtó.

A hírt az rtl.hu vette észre. Azt írják: a Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú kisgép vasárnap kora este, nyolc óra körül zuhant le, Stockholmtól nagyjából száz kilométernyire délre. A mentésvezető Christer Ekeroth a helyi sajtónak elmondta, hogy a gép darabjaira tört a becsapódás erejétől, és a roncsai a tengerfenékre merültek.

A svéd rendőrség közlése szerint két negyvenes éveiben járó magyar férfit találtak holtan a gép roncsainak közelében.

A svéd hatóságok szerint tragikus baleset történt. A hvg.hu információi szerint az áldozatok a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és

a Wizzair légitársaság pilótái voltak.

A légiforgalmi irányítás kapcsolatban állt a géppel, mielőtt az a vízbe zuhant. „Meg tudom erősíteni, hogy a légiforgalmi irányítás kapcsolatban volt a géppel a repülés során, de megszakadt a kapcsolat. Minden nyugodt volt a kapcsolat megszakadásáig a légiforgalmi irányító szerint, akivel beszéltem" – mondta Karin Ellström, aki a svéd polgári légiközlekedési hatóság ügyeleteseként tájékozatott.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×