eur:
393.04
usd:
372.03
bux:
55379.72
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nehéz döntést hozott, legyűrte uniós politikai tettvágyát Ujhelyi István

Nem indul a jövő júniusi EP-választáson a volt szocialista Újhelyi István. Erről közleményt adott ki.

Hosszas mérlegelés és egyeztetés után azt a döntést hoztam, hogy tíz év - sokak visszajelzése alapján valóban sikeres - európai parlamenti szolgálat után jövőre befejezem brüsszeli pályafutásom ezen szakaszát - írja Újhelyi István.

A jelenleg még uniós képviselő volt szocialista politikus hosszan magyarázza, hogy miért lépett ki az MSZP-ből (erről mi si beszámoltunk), majd úgy folytatja: "többen is megkerestek az elmúlt időszakban - bizonyos esetekben meglepő helyekről -, hogy ismertségemmel és politikai aktivitásommal erősítsem egy adott közéleti csoport vagy párt munkáját".

Mondatai szerint volt, akivel majdnem megállapodott, de aztán mégsem.

Mindenesetre számára nem kérdés, hogy

aktív részese akarok és fogok is maradni a magyar közéletnek,"

továbbra is minden erőmmel és tehetségemmel támogatni fogom a demokratikus ellenzék erőit a mielőbbi rendszerváltás érdekében. Ha erre az Európai Parlamentben szándékom és vállalásaim ellenére már nem lesz lehetőségem, akkor más pályán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában. Egy másik ukrán tisztviselő arról számolt be, hogy Donyeck megyében új vasútvonalakat építenek az oroszok, hogy ezzel csökkentsék a Krími hídtól való logisztikai függőségüket. Oroszország újabb videót tett közzé az ukránok szerint felrobbantott Viktor Szokolov admirálisról. Ugyancsak videóval igyekeztek bizonyítani, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök rendben van: Vlagyimir Putyinnal találkozott a Kremlben. Váratlanul Kijevbe látogatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, ahol Volodimir Zelenszkijjel is találkozott. Bár a főtitkár szerint az ukrán erők „fokozatosan teret nyernek” az orosz erőkkel szembeni ellentámadásban, továbbra is lassan halad az ukrán ellenoffenzíva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×