eur:
393.36
usd:
368.19
bux:
65982.54
2024. április 24. szerda György
Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nehéz döntést hozott, legyűrte uniós politikai tettvágyát Ujhelyi István

Nem indul a jövő júniusi EP-választáson a volt szocialista Újhelyi István. Erről közleményt adott ki.

Hosszas mérlegelés és egyeztetés után azt a döntést hoztam, hogy tíz év - sokak visszajelzése alapján valóban sikeres - európai parlamenti szolgálat után jövőre befejezem brüsszeli pályafutásom ezen szakaszát - írja Újhelyi István.

A jelenleg még uniós képviselő volt szocialista politikus hosszan magyarázza, hogy miért lépett ki az MSZP-ből (erről mi si beszámoltunk), majd úgy folytatja: "többen is megkerestek az elmúlt időszakban - bizonyos esetekben meglepő helyekről -, hogy ismertségemmel és politikai aktivitásommal erősítsem egy adott közéleti csoport vagy párt munkáját".

Mondatai szerint volt, akivel majdnem megállapodott, de aztán mégsem.

Mindenesetre számára nem kérdés, hogy

aktív részese akarok és fogok is maradni a magyar közéletnek,"

továbbra is minden erőmmel és tehetségemmel támogatni fogom a demokratikus ellenzék erőit a mielőbbi rendszerváltás érdekében. Ha erre az Európai Parlamentben szándékom és vállalásaim ellenére már nem lesz lehetőségem, akkor más pályán.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×