eur:
371.25
usd:
344.97
bux:
47268.24
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Justin Trudeau, Canadas prime minister, speaks during a news conference in Ottawa, Ontario, Canada, on Friday, April 16, 2021. Moderna Inc. informed Justin Trudeaus vaccine czar that Canada will receive barely half of the Covid-19 shots that were expected to arrive by the end of April. Photographer: David Kawai/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: David Kawai/Bloomberg/Getty Images

Kanada nagy erővel segíti a migrációt, és ennek sosem látott eredménye lett

Először nőtt egymillió fővel Kanada lakossága egyetlen év alatt – idézi az ország kormányát a BBC hírportálja.

A lakosság létszáma 38 516 138-ról 39 566 248-ra emelkedett a kanadai statisztikai hivatal adatai alapján.

Ez egyben a legmagasabb növekedési arány - 27 százalék - egyik évről másikra 1957 óta.

A növekedés forrása részben az a kormányzati szándék, hogy a munkaerőhiányt bevándorlók toborzásával enyhítsék - közölte a hivatal.

Az állandó és ideiglenes bevándorlók számának növekedése "további, a lakhatással, infrastruktúrával, a közlekedéssel és egyéb lakossági szolgáltatásokkal kapcsolatos kihívásokat jelenthet az ország egyes régióiban" - írták a statisztikusok.

A hivatal szerint

a növekedést majdnem 96 százalékban a migráció okozza.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (nyitóképünkön) kormánya tavaly azt jelentette be, hogy 2025-ig évente félmillió bevándorlót fogadnának be.

A kormány konfliktusok - többek között az ukrajnai háború - és a humanitárius válságok - mint a közelmúltbeli török-szíriai földrengés - sújtotta térségekből érkezőket is befogad.

A kormány szerint az ország népessége 26 év alatt a kétszeresére nőne, ha tartaná az éves 2,7 százalékos növekedést.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Gazdasági adatok tekintetében ma az inflációs és kamatemelési kilátások szempontjából kifejezetten fontos átfogó havi munkaerőpiaci statisztika érkezik majd Amerikából – tegnapi információ ehhez kapcsolódóan, hogy a várakozásokat alulmúlva nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban, ez pedig azt mutatja, hogy a munkaerőpiac még mindig feszes. Kedvező hír a tengerentúlról, hogy az amerikai szenátus tegnap este elfogadta a Joe Biden elnök által támogatott kétpárti törvényt, ami felemeli az államadósság 31 ezer milliárdos felső határát, és ezzel elkerüli az ország a fizetésképtelenséget. Ami pedig a részvénypiaci folyamatokat illeti, az adósságplafon-dealt értékelve jó hangulatú kereskedést láthatunk Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×