eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólal az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij első külföldi utazása.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Katonai pilóták kiképzéséről is tárgyal Londonban Volodimir Zelenszkij

Rishi Sunak brit miniszterelnök a parlamentben mondott üdvözlő beszédében jelentette be ezt.

A BBC beszámolója szerint a parlament ülésén mind Rishi Sunak miniszterelnök, mind pedig az ellenzék vezére, Keir Starmer arról beszélt, hogy Nagy-Britannia folytatni akarja Ukrajna támogatását. Ebben teljes az egység a brit törvényhozás pártjai között - hangoztatta a kormányfő.

Ukrajna már jó ideje szorgalmazza, hogy a Nyugat küldjön korszerű harci repülőgépeket is. A pilóták kiképzéséről szóló mostani brit bejelentés ennek a lépésnek lehet az közvetlen előzménye.

"A szabadság győzni fog"

- idézte az ukrán elnöknek a londoni parlamentben mondott beszédét a BBC. Volodimir Zelenszkij megköszönte az országának nyújtott brit segítséget.

Az ukrán elnök látogatásával egyidőben jelentette be a brit kormány, hogy újabb szankciókat léptet életbe Oroszország ellen. Ezek a megszorítások az orosz számítástechnikai cégeket érintik és azokat a vállalatokat, amelyek drónokat illetve helikopter alkatrészeket gyártanak.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×