eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Wikipedia

Újabb Viking hajó került bajba: egy hete nem tud kikötni

Több száz utas rekedt egy óceánjáró hajón az ausztrál partok közelében, miután káros szennyeződést találtak a hajótesten.

A jelentések szerint a Viking Oriontól megtagadták, hogy kikössön Adelaide-ben, miután a hatóságok „bioszennyezést" fedeztek fel a hajótesten – mikroorganizmusok, növények, algák vagy kis állatok felhalmozódását. Ez megteremti ugyanis annak a veszélyét, hogy invazív fajok kerüljenek be olyan helyekre, ahol nem őshonosak - írja a BBC alapján az Origo.

A helyi hatóságok elrendelték, hogy a hajótestet meg kell tisztítani, mielőtt Ausztráliába belép. A hajó kikötését Christchurchben, Dunedinben és Hobartban is megtagadták.

Az egyik utas azt mondta, december 26. óta nem tudták elhagyni a hajót. Négy menetrend szerinti kikötőt kihagytak, ezért egyre nő a frusztráció és a düh az utasok körében.

A 14 szintes, 930 fő befogadóképességű luxushajó a parttól körülbelül 27 kilométerre időközben lehorgonyzott, hogy elvégezzék rajta a szükséges tisztítási munkálatokat.

Egy másik, Új-Zéland körüli vizeken utazó tengerjáró hajó egyébként hasonló sorsra jutott, miután felfedezték, hogy a térségben szintén nem őshonos csigák telepedtek meg rajtuk. A Coral Princesst december 23-án megtisztították, mielőtt a hajó a tervek szerint karácsony napján az útitervnek megfelelően kikötött volna az új-zélandi Christchurchben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×