eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc
Sebesülteket látnak el mentősök Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Már majdnem hétezer ukrán civil halt meg a háborúban

Az ENSZ Emberi Jogi Biztos a szerint a csaknem hétezer halott mellett mintegy 11 ezerre tehető a polgári sebesültek száma.

A hivatalos statisztika szerint Ukrajnában február 24. óta, amikor az orosz katonai invázió elkezdődött, 17 831 polgári áldozatot jegyeztek fel: 6884 halottat és 10 947 sebesültet. A halálos áldozatok közül 429 volt gyermek.

Az áldozatok halálát többnyire az ágyúzások, rakéták és légicsapások robbanásai okozták.

A legtöbbet Donbasz régiója szenvedett.

Az iroda hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az áldozatok tényleges száma ennél lényegesen magasabb lehet, de az Oroszország által Ukrajna ellen viselt, tíz hónapja dúló háborúban nehéz pontos adatokat gyűjteni.

Címlapról ajánljuk
Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. A magyar piacon is jó volt a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×