eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 22: Camilla, Queen Consort of the United Kingdom arrives for the Horse Guards Parade during for the welcome ceremony of the President of the Republic of South Africa Cyril Ramaphosa at Horse Guards on November 22, 2022 in London, England. This is the first state visit hosted by the UK with King Charles III as monarch, and the first state visit here by a South African leader since 2010. (Photo by Leon Neal/Getty Images)
Nyitókép: Leon Neal

Kamilla királyné szembemegy egy évszázados uralkodói hagyománnyal

A modernizáció jegyében nem tart udvarhölgyeket, helyette hat közeli barátja lesz a kísérője.

Megszűnt az udvarhölgyi pozíció a Buckingham-palotában, miután Kamilla királyné úgy határozott, az évszázados hagyományok ellenére az egyszerűség és a modernizáció jegyében inkább hat közeli barátját kéri fel kísérőjének – írja a 24.hu.

Az udvarhölgyek korábban egyfajta személyi asszisztensként segítették a királyi család nőtagjainak életét: a mindennapi teendők mellett titkári és tanácsadói feladatokat is elláttak, illetve hivatalos eseményekre és külföldi utakra kísérték el többek között a néhai II. Erzsébet királynőt és húgát, Margit hercegnőt.

Szombat este bejelentették, hogy a Kamillát segítő hölgyeket ezentúl a „királyné társai” megnevezés illeti meg, a tisztet pedig Sarah Troughton, Jane von Westenholz, Fiona Lansdowne, Katharine Brooke, Carlyn Chisholm és Sarah Keswick töltik be mostantól, akik mind közeli kapcsolatot ápolnak a királynéval. Ők jelképes díjazást kapnak majd a költségeik fedezésére, ugyanúgy, ahogyan az az udvarhölgyek esetében is bevett volt.

Az még nem teljesen tiszta, hogy a társalkodónőknek pontosan mi lesz a feladatuk, de egy a palotához közeli forrás szerint Kamilla leginkább a támogatásukra és a társaságukra számít a mindennapok során.

Erzsébet korábbi udvarhölgyeit sem bocsátották el, a három asszony a továbbiakban a háztartás körüli teendőkben segédkeznek, és III. Károly király segítségére lesznek a Buckingham-palotában rendezett hivatalos események megszervezésében.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×