eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Orosz harckocsi roncsa mellett ukrán katona az ukrán hadsereg által frissen visszafoglalt területen, a Harkivi területen fekvő Balaklejába vezető úton 2022. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI/AP

Fegyvertelen, céltalan katonákat üldöznek Harkivban az ukrán felszabadítók - videó

Harkivnál néha szürreális dolgokat tapasztalnak az ukrán katonák - derül ki egy helyszíni tudósításból.

Magyar feliratos videót tett közzé Facebook-oldalán a Szabad Európa, amelyen az látszik, amint a - vágóhídnak nevezett - frontra kitett sorkatonák ellen száll harcba az ukrán hadsereg - természetesen Ukrajna területén, Harkivban.

Az eseményeket egy ukrán harckocsiról követi a kamera, egy hadi tudósító közvetíti a történéseket.

A harckocsi a gyalogság fedezésére naponta 50 löveget lőtt ki két héten át.

A tank legénysége beszámolója szerint az orosz katonák olyan sokan vannak, hogy az elhulltak helyére azonnal tudnak újakat állítani, emiatt az ukrán felszabadító küzdelem igen gyötrelmes.

"Azt nem mondanám, hogy rosszul vannak kiképezve, csak épp nem tudják, hová menjenek" - vázolta a helyzetet egy ukrán katona a tudósításban. Ugyanez a katona szemtanúként arról számolt be, hogy az orosz parancsnokok beviszik katonáikat erdőkbe, hogy ott "marakodjanak", de "ennek így semmi értelme", ráadásul

sok katonának nincs tapasztalata, de fegyvere sem.

Az ellentámadások során az ukránok visszafoglaták a harkivi régió nagy részét, de nem az egészet.

A harkivi régió Kelet-Ukrajnában van, szomszédos az oroszok által február óta először megszállt Donyeck és Luhanszk megyével.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×