eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás: Katarina Barley EP-alelnök megmérgezi az európai együttműködést

A fideszes EP-képviselő ezt abban a levélben hangoztatta, amelyet Roberta Metsolának, a testület elnökének küldött.

A Fidesz uniós parlamenti delegációjának elnöke Barley "újabb Magyarország-ellenes ámokfutása kapcsán" fordult az EP elnökéhez.

Levelében Deutsch a delegáció tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Katarina Barley német szocialista képviselő a Tageszeitung című német lapnak adott közelmúltbeli interjúban, valamint a The Pioneer portálnak adott nyilatkozatában "több olyan, Magyarországra, illetve a magyar miniszterelnökre nézve becsmérlő és hazug kijelentést tett, amelyek messze túllépnek a civilizált politikai vita és egy európai parlamenti alelnöktől elvárható viselkedés keretein".

Deutsch Tamás szerint "tűrhetetlen és felháborító, hogy egy politikai közösség parlamentjének alelnöke ilyen módon uszítson a sajtóban a közösség egyik tagja, jelen esetben Magyarország ellen".

"Különösen annak fényében elfogadhatatlan mindez, hogy Barley asszony 2020 szeptemberében Lengyelország és Magyarország pénzügyi kiéheztetésére szólított fel, amelyért a mai napig nem követte meg az érintett országok polgárait" - hívta fel a figyelmet.

Mint írja, volt már rá példa, hogy az Európai Parlament az egyik alelnökének tisztségéből való visszahívását kezdeményezte annak elfogadhatatlan kijelentése miatt. "Megítélésünk szerint, Katarina Barley viselkedésével átlépte azt a határt, amellyel méltatlanná vált az alelnöki tisztség betöltésére. Elvárjuk, hogy Elnök asszony a Ház méltóságának megőrzése érdekében hozza meg a szükséges intézkedéseket" - nyomatékosította Deutsch Tamás.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×