eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Fotó: Matúš Vallo

Két embert megöltek egy pozsonyi melegbárnál, a támadó is meghalt

Három ember halt meg Pozsonyban miután egy helyi melegbárban lövöldözés volt. Két embert lelőtt, egyet megsebesített a támadó, akit később szintén holtan találtak.

A rendőrség ma reggel holtan talált rá arra férfire, aki agyonlőtt két embert egy pozsonyi melegbárban - közölte a helyi rendőrség.

A férfi korábban zsidó- és LMBTQ-ellenes kiáltványt tett közzé. – tudta meg a Denník N. A történtek miatt a szlovák fővárosban továbbra is különleges biztonsági intézkedések vannak érvényben.

A szerda esti lövöldözés során egy fegyveres két 30 év alatti férfivel végzett a Tepláreň szórakozóhelynél, egy harmadik személyt, a szórakozóhely pincérnőjét pedig megsebesítette.

Matúš Vallo pozsonyi főpolgármester a közösségi oldalán fejezte ki részvétét az áldozatok családjainak. „Gondolataimban az LMBTQ+ közösséggel is vagyok” – írta a városvezető.

A szlovák lap azt írja az üggyel kapcsolatban, hogy egy szándékosan nem beazonosítható Twitter-fiókra #hatecrime #gaybar #bratislava (#gyűlölet-bűncselekmény #melegbár #pozsony) hashtagekkel posztoltak szerda este 19:39-kor, majd egy perccel később azt írta a fiók tulajdonosa: „Nem érzek semmilyen megbánást, nem vicces ez?”

Ugyanez a felhasználó nagyjából öt órával a támadás előtt egy 65 oldalas kiáltványt tett közzé, melyben a zsidók és az LMBTQ-közösség elleni erőszakra szólít fel. A kiáltványban több neonáci utalás is szerepel.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×