eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Shot of a doctor using cotton swab while doing coronavirus PCR test at the hospital. Doctor laboratory assistant takes swab from nose of sick patient. Unrecognizable doctor with protective glove taking coronavirus sample from female patients nose.
Nyitókép: VioletaStoimenova/Getty Images

WHO: nehezebbé válik az új vírusváltozatok kimutatása

Nehezebbé teszi a koronavírus új változatainak kimutatását az, hogy világszinten csökken a tesztelések és genetikai elemzések száma - jelentette ki csütörtökön Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványügyi szakértője.

Maria van Kerkhove aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a vírus továbbra is "hihetetlenül nagy méretekben kering világszerte", és a jövőben tovább mutálódhat.

Eközben pedig "megszűnőben van az a képességünk, hogy kövessük világszerte a variánsokat és az alvariánsokat, mert csökkent a nyomon követés" - mondta van Kerkhove.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója ismét hangsúlyozta, hogy bár már látszik a világjárvány vége, továbbra is fenn kell tartani az ellene folytatott harc stratégiáit.

Tedrosz, aki videokapcsolat segítségével vett részt a sajtótájékoztatón New Yorkból, ahol az ENSZ-közgyűlés ülésszakán vesz részt, kijelentette: a világ most kezdi megpillantani a fényt az alagút végén, de még nem tartunk ott. "Az, hogy látjuk a végét, még nem jelenti azt, hogy ott is vagyunk."

Bár a Covid-19 okozta halálozások heti száma csökkenőben van, a majdnem tízezer még mindig nagyon sok, amikor ezek többségét megelőzhetnénk - jelentette ki a főigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×