eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 16-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Lassan visszatér a koronavírus Magyarország megyéibe

Szeptember eleje óta immár két egymást követő héten emelkedett a járványgörbe.

Az augusztusi csökkenés után két hete ismét emelkednek az esetszámok a hazai koronavírus-járványban – írja a Portfolio.hu. Múlt héten az előző hetinél hat százalékkal több, napi átlagban 1758 új fertőzöttet regisztráltak, és 19 megye közül csak négyben csökkent az esetszám.

A szerdai adatok szerint a múlt héten 12 307 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a kórházban ápoltak száma pedig 11 százalékkal 831 főre nőtt, és 48 beteg vesztette életét, ami szintén némi emelkedést jelent. A legtöbb új fertőzöttet népességarányosan ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találták, majd Baranya és Csongrád-Csanád megye következett.

Érdekes módon Budapesten találták népességarányosan a legkevesebb új fertőzöttet,

amit Komárom-Esztergom és Veszprém megye követett.

Az előző hullámok tapasztalatai azt mutatják: a hullámok kezdetén általában a gazdaságilag legaktívabb és a sűrűbben lakott területeken robban be a koronavírus. Ennek Győr-Moson-Sopron megye is megfelel: a legnagyobb, 21 százalékos mértékben itt emelkedett az esetszám az előző héthez képest. Ezután Tolna és Somogy megyében nőtt a legjobban az esetszám, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Komárom-Esztergom és Baranya megyében viszont csökkent.

Szabolcs-Szatmár és Baranya megyében makacsnak tűnik a vírus: az esetszámok ezeken a helyeken ott tartanak, mint a kisebbfajta nyári járványhullám csúcsán.

Az oltakozási kedv nem ugrott meg: a 3418 beadott oltás összességében kevesebb a nyáron megszokott heti 5-6 ezer oltásnál. Az elmúlt hónapokban a környező országok közül Szlovéniában és Szlovákiában emelkedett meredeken az új fertőzöttek száma, viszont a hivatalos adatok alapján Romániában és Horvátországban kedvezőbb a helyzet, mint nálunk.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×