eur:
390.67
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Jair Bolsonaro brazil elnök a lakossági gáztámogatásról szóló tárgyaláson Brazíliavárosban 2021. december 2-án. Bolsonaro megerősítette, hogy nem fogja bevezetni az “oltási útlevelet” az országban, szerinte “a szabadság mindenek felett áll” és egyéni döntés joga a koronavírus elleni oltás felvétele. Az Egyesült Államok után Brazíliában haltak meg a legtöbben a járvány következtében, az áldozatok száma meghaladja a 615 ezer főt.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Joédson Alves

Jair Bolsonaro az európai benzinárakon szörnyülködött Londonban

A brazil elnök egy töltőállomáson készített videót, mellyel a brazil szavazókra kíván hatni.

II. Erzsébet királynő temetésére érkezett az Egyesült Királyságba Jair Bolsonaro, de azonnal megtalálta a kampánylehetőséget is az alkalomban. Brazíliában októberben tartanak választásokat: egy Shell benzinkútnál megállva azt igyekezett demonstrálni, mennyivel olcsóbb az üzemanyag Brazíliában, mint a szigetországban - írja a Sky News.

Az általa meglátogatott töltőállomáson nagyjából 740 forintnak megfelelő, 1 font 61,9 pennys árral szembesült, melynek kapcsán azt állította, ez duplája a brazilnak, és hogy hazájában a legolcsóbb az üzemanyagot a világon.

A videót még a királynő temetésének előestéjén tette közzé, a közösségi médiában pedig azonnal kritizálni is kezdték, hozzátéve, hogy a brazil minimálbér is töredéke a britnek. Bolsonaro az üzemanyagárak csökkenésével igyekszik kampányolni, miközben

ellenlábasa, Luiz Inacio Lula da Silva a közvéleménykutatók szerint a szavazatok 47 százalékára számíthat a választáson, szemben Bolsonaro 31 százalékával.

Bolsonaro londoni útja kapcsán sokan vélték úgy, hogy arra próbálja felhasználni az alkalmat, hogy a világ gezetőinek körében fényképezkedhessen, amivel saját imázsát javítja. Vasárnap este a londoni brazil nagykövetség erkélyéről tartott beszédében is először ugyan a királynőre emlékezett, ezután azonban választási beszéddé formálta megszólalását.

A brazil Donald Trumpként emlegetett elnök így fogalmazott: "Olyan ország vagyunk, amely nem fogadja el a drogliberalizációt, nem beszél az abortusz legalizálásáról és nem fogadja el a genderideológiát."

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×