eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk
Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának nyújtandó további biztonsági segélyekről beszél a washingtoni Fehér Házban 2022. március 16-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP pool/Patrick Semansky

Biden: a világ jobb hely volt a királynővel

Az amerikai elnök II. Erzsébet ravatalánál is lerótta kegyeletét.

Az amerikai elnök azt mondta: megtiszteltetés volt számára, hogy ismerhette a királynőt, aki édesanyjára emlékeztette őt.

A Sky News cikke szerint úgy fogalmazott: II. Erzsébet tekintetében mindig ott volt a kérdés, miszerint tehetne-e valamit érte, de emlékeztette tekintetével arra is, hogy azt tegye, amit tennie kell.

Az amerikai elnök szerencsésnek nevezte magát és a világot, hogy hetven éven át kísérhette figyelemmel II. Erzsébettel életét. Azt is hozzátette,

a királynő egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy mindenkit tisztelettel kezelt.

"Anyám és apám úgy gondolták, hogy mindenki, függetlenül attól, hogy ki ő, milyen a helyzete, honnan jött, megérdemeli, hogy méltósággal bánjanak vele. És a királynő pontosan ezt közvetítette. Amit ő adott, az talán mindenekelőtt a szolgálat fogalma. Mindannyian tartozunk valamivel a világnak. Van valami, amit megtehetünk, amivel jobbá tehetjük nemcsak a világot, hanem a környezetünket, a háztartásunkat, a munkahelyünket is. Ezt közvetítette számomra, megtiszteltetés volt találkozni vele" - fogalmazott Joe Biden.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×