eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint Pekingben 2022. február 4-én. Putyin a 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos megnyitójára érkezett a kínai fővárosba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Orosz–kínai csúcs közeleg

A Sanghaji Együttműködési Szervezet jövő heti szamarkandi csúcstalálkozója alkalmából tárgyal majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök – jelentette be Andrej Gyenyiszov, Oroszország pekingi nagykövete újságíróknak Pekingben a TASZSZ jelentése szerint.

A Sanghaji Együttműködési Szervezet szeptember 15-től tart kétnapos csúcsot az üzbegisztáni Szamarkandban. Gyenyiszov nem zárta ki a lehetőségét, hogy Putyin és Hszi a G20-csoportnak az indonéziai Balin november 15-16-án és az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) Thaiföldön november 18–19-én megtartandó csúcstalálkozóján is tart majd kétoldalú egyeztetést, ha személyesen jelen lesz.

A két elnök legutóbb februárban Pekingben ült tárgyalóasztalhoz, röviddel azt megelőzően, hogy Oroszország megindította az Ukrajna elleni invázióját. Az orosz elnök látogatása alkalmából aláírt megállapodás értelmében

a felek közötti kapcsolatoknak "nincsnek határai".

Az orosz Távol-Keleten megtartott Vosztok-2022 hadgyakorlaton kínai csapatok is részt vettek. A vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumra elutazott népes kínai küldöttséget Li Csan-su, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának elnöke vezette.

Kína helyzetéről is beszélt Salát Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×