eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium évzáróján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanya alakulóterén Debrecenben 2022. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: közös érdek a magyar–lengyel katonai kapcsolatok erősítése

A honvédelmi miniszter erről a lengyelországi Kielcében beszélt, ahol részt vett a Nemzetközi védelmi ipari kiállítás megnyitóján.

A miniszter kijelentette: a két ország közötti történelmi szövetségére alapozva, a közös érdekek és értékek mentén Magyarország és Lengyelország kapcsolata a jövőben is képes arra, hogy szoros, erős és hatékony maradjon.

Kiemelte: a magyar-lengyel katonai együttműködés kiváló az EU és a NATO és a V4 keretben is, a két országban egyaránt jelentős mértékű haderőfejlesztési program pedig további kooperációra ad lehetőséget. Emlékeztetett: a NATO keleti szárnyának megerősítéséről a szövetséges államok a madridi NATO-csúcstalálkozón döntöttek, ebben pedig Magyarország jelentős szerepet vállal.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: továbbra sem szabad figyelmen kívül hagyni az ukrajnai háború hatását az illegális migrációra, amelyet mind az EU, mind a NATO szintjén napirenden kell tartani a regionális és globális biztonság fenntartása érdekében.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×