eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma
Fel nem robbant orosz rakéta a földbe fúródva egy mezőn a kelet-ukrajnai Szoledar település közelében 2022. június 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Megindult a teljes donyecki frontvonal mentén az orosz tűzérségi támadás

Eközben az orosz légierőt is bevetették.

Heves harcok zajlanak a donyecki térségben található Bahmut körül az ukrán és az orosz csapatok között - közölte az ukrán vezérkar kedden. A nyolc kilométerre északra fekvő Szoledarnál is támadásba lendültek az oroszok.

Bahmuttól délre nagyrészt sikerült visszaverni az ellenséges csapatokat - tette hozzá a vezérkar.

Az oroszok a herszoni régió északi, Dnyipropetrovszkkal határos részén is lecsaptak. Kijev hetek óta abban bízik, hogy ellenoffenzívát indíthat a térségben.

Ukrán források szerint az oroszok tüzérségi támadást indítottak a teljes frontvonal mentén, és ukrán hadállásokat lőttek Harkivban, Donyeckben, Zaporizzsjában, Herszonban, illetve Mikolajivban. Eközben az orosz légierő négy csapást hajtott végre ukrán célpontok ellen - jegyezte meg a vezérkar.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×