eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Így hálálja meg Ukrajna a lengyel segítségnyújtást

Munkavállalás, oktatás, tartózkodás - e területeken jön könnyítés Lengyelország polgárainak keleti szomszédunknál.

Ukrajna hálából a háborús időkben nyújtott segítségnyújtásért különleges státuszt biztosított a lengyel állampolgároknak.

Az ukrán parlamentben csütörtökön elfogadott szabályozás értelmében a lengyel állampolgárok házastársaikkal és gyermekeikkel 18 hónapra szóló tartózkodási engedélyt kapnak Ukrajna területén, ami magában foglalja a munkavállalási engedélyt, illetve az államilag finanszírozott oktatási lehetőségek igénybevételét is. Az egészségügyi ellátás területén szintén azonos jogokat élveznek az ukrajnai állampolgárokkal, illetve jogosultak társadalombiztosítási ellátásokat is igénybe venni.

A törvényt köszönetképpen alkották meg azért, amiért Lengyelország számos ukrajnai menekültet fogadott be, és szintén különleges jogosultságokat biztosított nekik.

A Volodimir Zelenszkij elnök által beterjesztett jogszabályt csütörtökön 283 szavazattal fogadták el, jóval többel, mint a jóváhagyáshoz szükséges 226 voks.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×