eur:
389.6
usd:
364.18
bux:
68150.15
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter (b) és Giorgi Gakharia georgiai miniszterelnök (j) megbeszélést folytat Georgia fővárosában, Tbilisziben 2020. július 6-án.
Nyitókép: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Georgiából is jöhetnek hozzánk vendégmunkások

A magyar és a georgiai külügyminiszter megállapodott abban, hogy a volt szovjet tagköztársaság, szervezett formában küldhet vendégmunkásokat Magyarországra.

A két külügyminiszter, Szijjártó Péter és Ilja Darcsiasvili Budapesten tárgyalt egymással. A megbeszéléseken a magyar diplomácia vezetője károsnak és megmagyarázhatatlannak nevezete, hogy az Európai Unió nem adott tagjelölti státuszt Gorgiának. Pedig - Szijjártó Péter szerint - ez az ország semmivel sem felkészületlenebb, mint Moldova, vagy Ukrajna, amelyek viszont meghívást kaptak az unióba.

Azt is mondta, hogy a Georgia számára megszabott feltételek megfoghatatlanok, általánosak és teljes mértékben szubjektív bírálatra adnak lehetőséget. Szijjártó Péter egyúttal arról biztosította georgiai partnerét, hogy Budapest minden támogatás megad Tbiliszinek az uniós tagság elnyeréséhez.

A két ország külügyminisztere az ukrajnai háború kapcsán arra hívta fel a nemzetközi közösséget, hogy tegyen meg mindent a béke helyreállítása érdekében, mert különben a harcok árát olyan emberek fogják megfizetni, mint a magyarok és a georgiaiak.

A miniszter végül arról számolt be, hogy Magyarország támogatása nem csak szavakban nyilvánul meg: a kormány készen áll két újabb integrációs szakértő küldésére a tbiliszi külügyminisztériumba, az EU helyi megfigyelő missziójában tizenhat magyar tevékenykedik, köztük annak helyettes vezetője, illetve hazánk támogatja, hogy a közösség adjon 20 millió eurót az Európai Békekeretből katonai orvostechnikai fejlesztésekre, a vészhelyzeti civil védelmi és a kibervédelmi képességek erősítésére.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×