eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A man prays at the site of a 2008 stabbing rampage in Tokyos Akihabara area on June 8, 2021, the 13th anniversary of the incident in which seven people died and 10 others were injured. (Photo by Kyodo News via Getty Images)
Nyitókép: Kyodo News via Getty Images

Kivégezték a tokiói késes ámokfutót

Felakasztották Japánban a 2008-as tokiói ámokfutás elkövetőjét - jelentette kedden az NHK japán közszolgálati televízió.

Kato Tomohiro a japán főváros Akihabara nevű, turisták által is kedvelt, főleg elektronikai cikkeket árusító (a mangára, animére és videojátékokra szakosodott helyekről is nevezetes) negyedében hét embert késelt halálra, és további 10-et megsebesített. Saját bevallása szerint áldozatait véletlenszerűen választotta ki, tettét azzal indokolta, hogy elvesztette munkáját és lakhatását, sokan bántották az interneten, és "belefáradt az életbe".

Katót még 2012-ben ítélte halálra a bíróság, ám kegyelmi kérvényt nyújtott be, amelyet a legfelsőbb bíróság 2015-ben utasított el.

Védői a vádlott rossz mentális állapotára hivatkozva kérték az ítélet megváltoztatását.

A keddi volt az első kivégzés a szigetországban december óta.

(A nyitóképen: Egy férfi imádkozik Tokió Akihabara negyedében, a késelések egyik helyszínén 2021 június 8-án, a merénylet 13. évfordulóján.)

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×