eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fire fighting helicopter carry water bucket to extinguish the forest fire
Nyitókép: Toa55/Getty Images

Evakuálni kellett egy dél-spanyolországi várost

Ismét lángra lobbantak a Pujerra-hegy lejtői, a turisták tömegeit vonzó Costa del Sol közelében.

Evakuálni kellett a dél-spanyolországi, mintegy 7 ezer lakost számláló Benahavis nevű várost a közeli hegyekben keletkezett futófűz miatt – írja a 24.hu, idézve a Reuters hírügynökséget. A tűz az andalúziai szolgálat közlése szerint szerda délután keletkezett a Sierra Bermejainben található Pujerra-hegy lejtőin, a turisták tömegeit vonzó Costa del Sol közelében.

A szolgálat 200 tűzoltója, valamint 100 katona és még további 50 tűzoltó vonult fel a tűz elleni közdelemben. Három tűzoltó megsérült, egyikük testének 25 százaléka megégett, ezért a malagai kórházban ápolják.

A lap emlékeztet, hogy nem az első példa hasonló tűzesetre a környéken. Tavaly szeptemberben egy másik erdőtűz pusztította ugyanezt a hegyláncot. Azokban a napokban legalább 7780 hektárnyi erdő és bozótos vált a lángok martalékává. Akkor körülbelül 1000 tűzoltó és mintegy 50 repülőgép dolgozott a lángok megfékezésén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×