eur:
388.36
usd:
360.71
bux:
68622.38
2024. május 7. kedd Gizella
Lerombolt hídszakasz mellett hajtanak el civilek a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 30-án, a várost ért újabb orosz támadás után. Az ágyúzásban három polgári lakos sérült meg, számos lakóházban és melléképületben keletkeztek károk.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Döbbenetes számok az ukrán bevételekről és kiadásokról

Pénzügyminisztériumi adatok arról, mit tud kifizetni az ukrán kormány saját forrásból és mi mindent nem, illetve hogy mennyit költ katonai szükségletekre.

Júniusban 60 milliárd hrivnya bevétel várható a költségvetésben. Jelenleg Ukrajna bevételei csak a kiadások egyharmadát fedezik, a többit a külföldi hitelek és a segélyek fedezik – jelentette be a pénzügyminisztérium vezetője, Szerhij Marcsenko a kárpátaljai kiszo.net tudósítása szerint.

A háború előtti időkhöz képest jelentősen, 25-70 százalékkal csökkentek az adó- és vámbevételek. Ugyanakkor javult a helyzet a márciusi és áprilisi mutatókhoz képest.

A kiadások is emelkedtek.

A pénzeszközök háromnegyedét katonai szükségletekre költik,

havi 10-15 milliárd hrivnya pedig humanitárius programokra megy, utóbbiba értve az ideiglenesen lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek támogatását és a háború sújtotta vidékeken élők 6500 hrivnyás kifizetését.

(A nyitóképen: Lerombolt hídszakasz mellett hajtanak el civilek a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 30-án, a várost ért újabb orosz támadás után. Az ágyúzásban három polgári lakos sérült meg, számos lakóházban és melléképületben keletkeztek károk.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×