eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vienna
Nyitókép: adisa/Getty Images

Itt a várva várt hír az Ausztriába utazóknak

A változást a jelenlegi járványügyi helyzet indokolta.

Ausztria feloldotta a koronavírus-járvány miatt bevezetett valamennyi beutazási szabályt, így hétfőtől ismét feltétel nélkül lehet beutazni a világ bármely országából. A feloldást a jelenlegi járványügyi helyzet indokolta - számolt be az osztrák Kleine Zeitung híre alapján a Portfolio.

Hétfőtől már nem szükséges a 3G-igazolás az Ausztriába való belépéshez, így a világ bármely országából történő belépés ismét feltétel nélkül lehetséges és nincs karanténkötelezettség sem.

Ez azt jelenti, hogy oltottsági- vagy gyógyultsági igazolás, valamint negatív teszt nélkül lehet beutazni Ausztriába. Kedvező hír ez azoknak, akiket "keleti" vakcinákkal oltottak be, valamint azoknak, akik nem kaptak oltást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×