eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György
People wearing face masks walk by portraits of late North Korean leaders Kim Il Sung and Kim Jong Il in Pyongyang on May 6, 2022. North Koreas state-run media reported on May 12 that the country had detected the Omicron variant of the coronavirus from a sample collected in Pyongyang earlier in the month. (Photo by Kyodo News via Getty Images)
Nyitókép: Kyodo News via Getty Images

Már halottjai is vannak a járványnak Észak-Koreában

A vírus már országszerte elterjedt.

Észak-Korea pénteken beszámolt az ország első koronavírus okozta haláleseteiről, és közölte, hogy több mint 187 ezer lázas embert elszigetelten kezelnek.

Az állami hírügynökség (KCNA) szerint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felkereste a nemzeti járványmegelőzési központot, ahol értesült a fertőzés országos terjedéséről.

A láz, amelynek okát egyelőre nem sikerült azonosítani, április végétől robbanásszerűen terjedt el az egész országban - jelentette a hírügynökség. A tájékoztatás szerint hat ember halt meg az országban, egyikük tesztje kimutatta a omikron variáns jelenlétét.

Az elszigetelt ország csütörtökön jelentette az első koronavírusos megbetegedéseket, és közölte, hogy elrendelte a vészhelyzeti járványmegelőzés legmagasabb fokát.

A hírügynökség szerint csupán május 12-én mintegy 18 ezer ember lett lázas országszerte, és jelenleg 187 800 embert szigeteltek el és kezelnek a kórral.

A kelet-ázsiai ország 25 millió lakosa közül senkit sem oltottak be a koronavírus ellen, mivel Phenjan elutasította a WHO, Kína és Oroszország oltási ajánlatát.

Észak-Korea régóta büszkélkedett azzal, hogy képes volt távol tartani a vírust, és nem jelentett az Egészségügyi Világszervezetnek egyetlen megerősített Covid-19-es esetet sem.

Elemzők szerint a vírus már elterjedhetett az egész országban, többek között a Phenjanban áprilisban tartott nagyobb rendezvényeken, köztük egy katonai parádén, ahol sem a résztvevők, sem a nézők nem viseltek maszkot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×