eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Antonió Guterres ENSZ-főtitkár (k) látogatást tesz a kijevi területen fekvő Borogyankában 2022. április 28-án. Az ENSZ-főtitkár Kijevbe, Bucsába és Irpinybe is elutazik ukrajnai látogatása során.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Lesújtó hírrel állt elő Ukrajnáról António Guterres

Eljön az ideje az érdemi ukrán-orosz béketárgyalásoknak, ám ezekre a közeljövőben még nem lehet számítani - jelentette ki szerdán az ENSZ-főtitkár.

"A háború nem tart örökké, eljön az idő, amikor béketárgyalásokra lesz szükség" - fogalmazott Bécsben, Alexander Van der Bellen osztrák államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján António Guterres, ám leszögezte, amint lehetőség nyílik a megbeszélésekre, az ENSZ a nemzetközi egyezményekkel összhangban segíteni fogja őket.

Hangsúlyozta emellett, hogy mivel egyelőre nem látnak lehetőséget "sem a tűzszünetre, sem a béketárgyalásokra", a világszervezet - a nemzetközi vöröskereszttel együttműködve - elsősorban a civilek kimenekítésére és humanitárius folyosók létesítésére összpontosít.

Kiemelte a délkelet-ukrajnai mariupoli Azovsztal acélműből evakuált civilek ügyét, rámutatva arra, hogy a sikeres művelet azt bizonyítja: a diplomácia életeket menthet.

Guterres, aki nemrég Moszkvában és Kijevben járt, a hét elején pedig Moldovában tett látogatást, leszögezte azt is, hogy "sosem adják fel" a békére irányuló erőfeszítéseiket.

A főtitkár hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy az Oroszország indította háború ne okozzon hosszú távú zavarokat a világ élelmiszer-ellátásában. Kiemelte annak jelentőségét, hogy az ukrán termékek mielőbb visszakerüljenek a világ élelmiszerpiacaira.

Frissítés: A szerdai nap folyamán Guterres felszólította az európai országokat a számos ukrán menekültet befogadó Moldova pénzügyi támogatására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×