eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
TRANSBAIKAL TERRITORY, RUSSIA - SEPTEMBER 13 : (----EDITORIAL USE ONLY  MANDATORY CREDIT -  RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS AND INFORMATION OFFICE / HANDOUT - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Russias Defence Minister Sergei Shoigu (L), Russias President Vladimir Putin (C) and Valery Gerasimov (R) , Russias First Deputy Defence Minister and Chief of the General Staff of the Russian Armed Forces observe the main stage of the Vostok 2018 military exercises held jointly by the Russian Armed Forces and the Chinese Peoples Liberation Army at the Tsugol range in Transbaikal Territory, Russia on September 13, 2018. in Transbaikal Territory, Russia on September 13, 2018. (Photo by Russian Presidential Press and Information Office / Handout/Anadolu Agency/Getty Images)
Nyitókép: Russian Presidential Press and Information Office / Handout/Anadolu Agency/Getty Images

Bennfentes források: amerikai segítséggel vadásszák az orosz katonai vezetőket

Az ukrán haderő saját elmondása szerint eddig 12 orosz tábornokot ölt meg Ukrajnában.

A New York Times, amit a Porfolio szemléz, arról ír szenior amerikai bennfentes források alapján, hogy nagyrészt az Egyesült Államok hírszerzésének köszönhetően sikerült likvidálni orosz tábornokokat, hiszen Amerika folyamatosan adatokkal látja el az ukrán haderőt az orosz csapatmozgásokat illetően.

A tábornokokat úgy sikerült megölni, hogy az Egyesült Államok hírszerzése koncentráltan kereste az orosz haderő által használt mobil főhadiszállásokat, melyeket az ukránok saját hírszerzési információikkal és helyismereti tudásukkal kombináltak. Az amerikaiak nagyban támaszkodtak az orosz haderő kommunikációs csatornáinak lehallgatására. Miután sikerült felkutatni a mobil támaszpontokat, az ukrán haderő tüzérségi támadást indított, melynek eredménye a tábornokok halála mellett sok másik, magas rendfokozatú tiszt halálához vezetett – teszi hozzá a lap.

Az ukrán haderő saját elmondása szerint eddig egyébként 12 orosz tábornokot ölt meg Ukrajnában – a katonai vezetők halálát részben Oroszország is megerősítette.

A Portfolio megjegyezi, nem ez az első eset, hogy névtelen bennfentesek azt állítják, hogy az amerikai hírszerzés munkája döntő szerepet játszik az orosz–ukrán háborúban. Nemrégiben az NBC News például arról írt, hogy az invázió kezdeti szakaszában annak köszönhetően sikerült elkerülni az ukrán légvédelmi eszközök nagy részének megsemmisülését, hogy az amerikai hírszerzés információkat adott át az ukrán katonai vezetésnek, melyben megjósolták, hogy az orosz haderő pontosan hova tervez lecsapni.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×