eur:
369.11
usd:
344.57
bux:
48545.11
2023. június 7. szerda Róbert
Nyitókép: Pixabay.com

Hamász-delegáció indult Moszkvába

A Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász terrorszervezet tárgyalódelegációja Moszkvába indult, hogy találkozzon az orosz külügyminisztérium vezetőivel - jelentette a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli hírportál.

A delegáció tagjai a Hamász Gázai övezeten kívül élő irányítói, akiket a The Jerusalem Post című angol nyelvű újság honlapja szerint Musza Mohammed Abu Marzuk elnökhelyettes vezet. A Hamász kapcsolatai az elmúlt években javultak Oroszországgal. A múlt hónapban az iszlamista szervezet vezetője, Iszmail Haníje telefonon beszél Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

A Walla című izraeli hírportál szerda délelőtt azt közölte, hogy a Hamász magas rangú vezetőiből álló delegáció a jeruzsálemi Templom-hegyen történt, izraeli rendőrök és palesztin szélsőséges iszlamisták közötti, az elmúlt ramadán böjti hónap idején kitört összetűzések megvitatását tervezi Moszkvában az orosz tisztségviselőkkel. A Templom-hegyet április 22-e óta zárva tartják a zsidó látogatók előtt, de csütörtökön, Izrael függetlenségi napján, várhatóan ismét megnyitják a nem muzulmán turistáknak.

Abdel Latif Al-Kanu, a Hamász szóvivője kijelentette: zsidók belépése erre a területre új konfrontációt robbanthat ki.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×