INFORÁDIÓ
2023. április 2. vasárnap
Áron

windsor

katonaság

behatoló

A királyi hadsereg egyik egységének tagjai menetelnek Fülöp edinburghi hercegnek, II. Erzsébet brit királynő férjének temetési szertartásán a windsori kastélyban 2021. április 17-én. A  99 éves korában április 9-én elhunyt Fülöp hercegtől a windsori kastély Szent György-kápolnájában vesznek végső búcsút, majd kívánságának megfelelően a kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési kertben helyezik végső nyugalomra.

Újabb incidens a királynő közelében - álpapot szállásoltak el a Windsort védő katonák

Infostart

Papnak mondta magát egy férfi Windsorban, a katonák meghívták vacsorázni és éjszakára szállást adtak neki.

A windsori kastélyhoz közeli barakkban tölthette egy idegen az éjszakát. Cruise atyának nevezte magát a férfi, aki a kapuőrökhöz ment oda, és azt állította, hogy tábori lelkészük barátja. A hírek szerint a férfi az estét a katonákkal töltötte, együtt ettek és ittak, majd azt is felajánlották neki, hogy töltse az éjszakát szállásukon.

Az esetről nyilatkozó forrás szerint az idegen magas rangú katonákkal töltötte az estét, és iraki szolgáltalának történeteit osztotta meg velük - írja a The Guardian.

Az eset idején a királynő Sandringhamben töltötte a húsvétot.

Egy szóvivő szerint az incidenst alaposan kivizsgálják, a hadsereg rendkívül komolyan veszi a biztonsági protokollok megsértését. Mivel az incidens jelenleg egy folyamatban lévő vizsgálat része, a hadsereg szerint jelenleg nem lenne helyénvaló további kommentárokat fűzni az ügyhöz.

A Thames Valley-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy szerdán reggel 9.20-kor érkezett bejelentés arról: a windsori Sheet Street-i Victoria laktanyában behatolót láttak. Megerősítették, hogy a rendőrök megjelentek és eltávolították a behatolót a laktanyából. További intézkedésre nem volt szükség.

A laktanya a Coldstream Gárda otthona, amely a Windsori kastély és a Buckingham-palota védelmezőjeként ceremoniális szerepet is betölt, jellegzetes piros kabátjáról és fekete medvebőr sapkájáról ismert.

Nyitókép: Hannay McKay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018